Експлозия на битов газ предизвика срутване на десететажен жилищен блок в

...
Експлозия на битов газ предизвика срутване на десететажен жилищен блок в
Коментари Харесай

10-етажен блок рухна в Русия, има 4 потвърдени жертви, съдбата на 68 души е неизвестна

Експлозия на битов газ предизвика сриване на десететажен жилищен блок в съветския град Магнитогорск в Урал. Засега са доказани 4 жертви. Установена е ориста на 52 от 120-те поданици на потърпевшия вход, заяви през днешния ден губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски, представен от Българска телеграфна агенция.

В рухналата част от постройката са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, посочи той. Има данни за 52 души (4 починали, 16 евакуирани, в това число 7 деца, 4 настанени в лечебни заведения, в това число 2 деца, сбъднат е контакт с още 28). Съдбата на 68 поданици на входа към момента не се знае.

Правителството на Русия ще даде цялата нужна помощ на потърпевшите при нещастието в Магнитогорск. Това съобщи министър председателят Дмитрий Медведев, представен от пресслужбата на кабинета, съобщи ТАСС.

Министър-председателят увери в диалог по телефона губернатора Дубровски, началник на локалния действен щаб, че " ще бъдат взети всички нужни решения за подкрепяне на потърпевшите ".

Дубровски рапортува на съветския президент Владимир Путин и на премиера за обстановката и ограниченията, вземани от управляващите на района, добавя Българска телеграфна агенция.

По разпореждане на президента за Магнитогорск отпътуваха съветският министър на изключителните обстановки Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова, осведоми организацията. В най-скоро време там ще дойдат и спасители от аеромобилния отряд " Центроспас ".

Властите на Челябинска област ще купят жилища на хората, останали без заслон поради нещастието, даде обещание Дубровски в ефира на телевизия " Росия-24 ".

Магнитогорският металургичен комбинат ще отпусне филантропична и финансова помощ на потърпевшите от детонацията, заяви шефът на борда на компанията Виктор Рашников.

Комбинатът е дал техника, избавителни екипи и доброволци за спешните работи на местопроизшествието, уточни той.

Във връзка с нещастието в Магнитогорск празничното новогодишно послание на губернатора към жителите на Челябинска област няма да бъде излъчено по малкия екран, заяви пресслужбата му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР